Prutning!

Idag gick vi ut och åt lunch med Jorge, Marcela och Lorenzo. Vi körde en bra bit längs kusten för att mötas av en nedbrunnen restaurang. Vi fick gå till haket bredvid istället. Om jag säger så här: mysfaktorn var lika med noll. Det var plaststolar med coca cola-logga som var så lortiga att jag trodde de skulle springa iväg, inga menyer fanns, vatten ingick inte i sortimentet osv. En rätt typisk chilensk restaurang med andra ord. Det serverades endast fisk och skaldjur till huvudrätter och en tvårättersmeny skulle kosta 6000 pesos, ungefär 88 SEK. Det kunde vårt sällskap inte tolerera och frågade servitrisen flera gånger varför det var så dyrt. Det resulterade i att vi fick sänkt pris och betalade endast 66 spänn för: empanadas con queso (ostpirog), en ENORM portion friterad fisk och ris, coca cola. Och maten då? Jo tack, det var mycket gott men alldeles för mycket. Jag var halvmätt på colan och pirogen. Cristian åt upp allt vilket resulterade i mat-koma så han ligger och sover nu, säkerligen med magknip.

Själv har jag försökt att plugga spanska/skriva tackkort/underhålla Maya, allt på samma gång vilket resulterade i att jag började skrika på Maya när hon hällde ut en skål med chips. Jag fick skamset be henne om ursäkt när jag lugnat ner mig. Varför ska jag alltid ha tusen bollar i luften? Jag blir i alla fall inte särskilt glad när problemen hopar sig, som t ex sviktande internetuppkoppling, och det går ut över min familj. Skärpning alltså!

Kommentarer
Postat av: Taru Seeger

Hej Frida!



Ja det underlättar det där med språket. Förstår om du ligger i och pluggar.Jag kommer ihåg när jag åkte till Tyskland första gången med Kalles familj och hade hört att man skulle förstå SÅ mycket bara genom att man kunde svenska. Men när man sedan satt där med hans släktingar förstod jag NOLL! Då var det bara att anmäla sig till en kurs och komma tillbaka året efter. Visst är det roligt när fraser börjar sätta sig och det visar sig att man kan lite helt plötsligt. Man kan säga saker, som man aldrig har lärt sig i en bok.



Att man får för mycket mat gör mig sur ibland, när man är utomlands. Minns förra sommarens resa till Montenegro när vi alltid blev serverade 10 pommes och 2 kilo kött på tallriken. Det var bara äckligt! Och stackars djur som dog för att hamna som rester på min tallrik. Man undvek att äta kött därmed (var för övrigt inte så förtjust i det innan heller)men ibland var menyerna knapphändiga och det fanns inget val. Nästa vecka skall vi åka till Finland. Ska bli skoj. Ha det så bra nu, och kämpa på med allt ditt där! Kram kram

2009-06-27 @ 10:42:05
Postat av: Anonym

Taru, jag håller med dig. Det är ett sådant slöseri att servera portioner som folk inte orkar äta upp och som sedan bara slängs. Visst vill jag ha ordentligt med mat när jag äter på restaurang, fjuttportioner är också irriterande. Men när det serveras en fjärdedels kossa på varje tallrik så ÄR det på tok för mycket mat. Punkt!



Ha det så trevligt i Finland. Kram

2009-06-27 @ 18:39:33
Postat av: MARIE ENGSTRÖM

Tänk om man kunde pruta här hemma. Det vore inte dumt! Det skulle behövas när vi ska gå på Mattias Dahlgrens restaurang i sommar (önskemål från Karin). Han har fått två stjärnor i Michelin så det lär inte bli billigt! Annars hade vi en helt underbar grillmiddag här hemma igår (pappas födelsdedag!). Magnus grillade revbensspjäll med Tinas goda chutney till samt lite andra såser. Till efterrätt hade vi kladdkaka (en perfekt sådan) med jordgubbar och grädde. Mums!! Har allvarliga planer på att komma till er i oktober tillsammans med Linda och Embla. Puss och kram

2009-06-28 @ 14:20:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0