Prutning!
Själv har jag försökt att plugga spanska/skriva tackkort/underhålla Maya, allt på samma gång vilket resulterade i att jag började skrika på Maya när hon hällde ut en skål med chips. Jag fick skamset be henne om ursäkt när jag lugnat ner mig. Varför ska jag alltid ha tusen bollar i luften? Jag blir i alla fall inte särskilt glad när problemen hopar sig, som t ex sviktande internetuppkoppling, och det går ut över min familj. Skärpning alltså!
Hej Frida!
Ja det underlättar det där med språket. Förstår om du ligger i och pluggar.Jag kommer ihåg när jag åkte till Tyskland första gången med Kalles familj och hade hört att man skulle förstå SÅ mycket bara genom att man kunde svenska. Men när man sedan satt där med hans släktingar förstod jag NOLL! Då var det bara att anmäla sig till en kurs och komma tillbaka året efter. Visst är det roligt när fraser börjar sätta sig och det visar sig att man kan lite helt plötsligt. Man kan säga saker, som man aldrig har lärt sig i en bok.
Att man får för mycket mat gör mig sur ibland, när man är utomlands. Minns förra sommarens resa till Montenegro när vi alltid blev serverade 10 pommes och 2 kilo kött på tallriken. Det var bara äckligt! Och stackars djur som dog för att hamna som rester på min tallrik. Man undvek att äta kött därmed (var för övrigt inte så förtjust i det innan heller)men ibland var menyerna knapphändiga och det fanns inget val. Nästa vecka skall vi åka till Finland. Ska bli skoj. Ha det så bra nu, och kämpa på med allt ditt där! Kram kram
Taru, jag håller med dig. Det är ett sådant slöseri att servera portioner som folk inte orkar äta upp och som sedan bara slängs. Visst vill jag ha ordentligt med mat när jag äter på restaurang, fjuttportioner är också irriterande. Men när det serveras en fjärdedels kossa på varje tallrik så ÄR det på tok för mycket mat. Punkt!
Ha det så trevligt i Finland. Kram
Tänk om man kunde pruta här hemma. Det vore inte dumt! Det skulle behövas när vi ska gå på Mattias Dahlgrens restaurang i sommar (önskemål från Karin). Han har fått två stjärnor i Michelin så det lär inte bli billigt! Annars hade vi en helt underbar grillmiddag här hemma igår (pappas födelsdedag!). Magnus grillade revbensspjäll med Tinas goda chutney till samt lite andra såser. Till efterrätt hade vi kladdkaka (en perfekt sådan) med jordgubbar och grädde. Mums!! Har allvarliga planer på att komma till er i oktober tillsammans med Linda och Embla. Puss och kram